rss صفحهاصلی بینالملل ایران اجتماعی اقتصادی سیاسی ورزشی فرهنگوهنر معرفیاستان شهرستانها ثبتخبر دربارهما تماسباما پیوندها آرشیو

ساعتوتاریخانتشارخبر:9:36 بعد از ظهر--23 / 5 / 1393
گروههایخبری: استان،عناوین کل خبر،،،

معاون برنامه ریزی استانداری اردبیل از ایجاد مرکز تحقیقات سیب زمینی کشور در استان اردبیل خبر داد.

به گزارش شمالغرب ، محمد باقر بهشتی در همایش بررسی چالش های تولید سیب زمینی در استان اردبیل گفت: طرح ایجاد این مرکز به وزارت جهاد کشاورزی چیشنهاد شده و در حال بررسی است.

وی با تاکید برضرورت بهره گیری از تحصیل کردگان کشاورزی در عرصه تولید ، افزود: در حال حاضر فقط پنج درصد از فعالان این حوزه در استان تحصیلات بالای دیپلم دارند.

وی با تاکید به این مهم که مدیریت خطی در ایران خروجی ندارد، اظهار کرد: در کنار محدودیت های آبی با دیدگاه توسعه پایدار میزان تولید فعلی سیب زمینی در استان قابل دوام نیست.

او با اذعان به کاهش سالانه سطح آب های زیرزمینی بیان کرد: مطالعات نشان می دهد محصولی که در اردبیل در 25 هزار هکتار حاصل می شود می تواند در 15 هزار هکتار کاشته شود.

بهشتی افرود: تولید سیب زمینی اردبیل دو خط قرمز آب و محیط زیست دارد و اگر با هزینه واقعی قیمت تولید محاسبه شود، خروجی تولید مطلوب نیست.

معاون برنامه ریزی استاندار ارتباط بین دانشگاه با نهادهای تولید این محصول را ضروری دانست .گفت: تولید سیب زمینی باید از طریق شیوه های علمی پیگیری شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل هم دراین همایش استان اردبیل را جزو 10 استان برتر تولیدات کشاورزی عنوان کرد و گفت: اردبیل در تولید هشت محصول استراتژیک رتبه زیر 10 دارد.

عدیل سروی با بیان اینکه چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود، اظهار کرد: یک پنجم سیب زمینی کشور را استان اردبیل تولید می کند.

وی سابقه کشت این محصول در دشت اردبیل را همزمان با سابقه زراعی این محصول در کشور عنوان کرد و بیان داشت: این استان برخوردار از ایزولاسیون طبیعی، خاک ایده آل، سلامت نسبی از نظر عوامل خسارت زا و اقلیم مناسب برای کشت سیب زمینی است.

وی گفت: 12 هزار سیب زمینی کار و دو هزار و 400 بهره بردار در این محصول در اردبیل شناسایی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: امسال با رشد 12 درصدی اراضی کشت سیب زمینی در 23 هزار و 370 هکتار بیش از 40 هزار تن محصول حاصل خواهد شد.

او اخذ استاندار سلامت برای اولین بار در استان را از شاخصه های تولید این محصول در اردبیل دانست و افزود: در عین حال مشکلات عمده تولید سیب زمینی کاهش سطح سفره های آبی دشت اردبیل است.

وی اضافه کرد: در سال های اخیر تغییر سیاست های بازرگانی، بالا بودن تلفات ضایعات انباری و کوچک بودن قطعات زراعی نیز از دیگر مشکلات تولید این محصول در استان بوده است.

ایرنا


انتهای پیام/

اخبار استان اردبیل را اینجا بخوانید

دیدگاههای ارسال شده ، پس ازتأیید توسط مدیر مسئول‌ سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
پیامهایی که حاوی تهمت یا افترا باشد تائید نخواهد شد.
انتشار نظر به معنای تأیید از دید مسئول سایت نبوده و مسئولیت نظرات بر عهده نظردهنده است.

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


برچسب : مرکز تحقیقات سیب زمینی کشور در اردبیل ایجاد می شود ,
چاپاینصفحهنسخهمناسبچاپ
مطالبمرتبط

پایگاهخبریتحلیلیشمالغرب